Bregje en Adelante Grip web

Adelante Grip in beeld

woensdag 1 mei 2024

We willen graag dit nieuwe ervaringsverhaal van een oud deelneemster van het programma Grip met iedereen delen. Bregje heeft diabetes type 1 en omschrijft hoe ze het klinisch revalidatieprogramma Grip ervaren heeft en hoe het nu met haar gaat.

We weten dat de stap om mee te doen met een klinisch programma soms als heel hoog wordt ervaren. Je bent 5 weken doordeweeks niet thuis en wat moet je er nu bij voorstellen? Om jongeren en hun ouders meer te laten zien wat er tijdens het programma gebeurd hebben we een oud deelneemster gevraagd om vanuit haar perspectief te vertellen hoe zo’n opname werkt. We denken dat het voor jongeren veel fijner is om dit van een leeftijdsgenoot te horen. Ook zie je concrete beelden hoe het eruit ziet en welke activiteiten gedaan worden.

Meer informatie

Grip is een klinisch programma van 5 weken gericht op jongeren van 12-18 jaar, die worstelen met een chronische ziekte (diabetes mellitus type 1, morbide obesitas, of aanhoudende lichamelijke klachten gerelateerd aan de houding en/of beweging).

Meer informatie over al onze kortdurende programma's tref je aan op: Adelante Groep | Kortdurende therapeutische programma's. Je kunt ook contact opnemen met het servicebureau van Adelante in Valkenburg a/d Geul (geopend van ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur en bereikbaar via 045-5282600).