Karakter digitale zorg ARTS laptop tel

Digitale zorg

Afstemmen kan tegenwoordig ook heel goed digitaal. Dat noemen we ook wel digitale zorg. Dit betekent dat u niet altijd naar Adelante toe hoeft te komen. Vraag gerust naar de mogelijkheden die we bij Adelante hebben. 

Door naast persoonlijk contact ook via de verschillende digitale kanalen met u af te stemmen is het voor ons ook mogelijk om uw gezondheid dichtbij huis te ondersteunen en/of te verbeteren. Deze vorm van therapie en ondersteuning heeft inmiddels een centrale plek in het proces gekregen in de zorg voor onze cliënten. En ook in preventie en voorlichting.

Teleconsulten

Met een teleconsult is het mogelijk om op afstand een consult met uw behandelaar te hebben. Een teleconsult tussen een behandelaar en een cliënt gebeurt bij Adelante via een telefoongesprek (zonder beeld) of via beeldbellen met Teams.

Hieronder staan enkele adviezen beschreven, zodat het teleconsult goed en veilig verloopt.

  • Zorg ervoor dat u de juiste apparatuur gebruikt: een PC, laptop, telefoon of tablet.
  • Zorg dat het apparaat goede verbinding heeft en dat de camera, geluid en de microfoon goed werkt.
  • Zorg dat het apparaat is opgeladen of is ingestoken in het stopcontact.
  • Zorg dat u op een rustige plek zit en ongestoord kunt (beeld)bellen.
  • Zorg dat u goede verbinding heeft.
  • Het gesprek dat u met uw behandelaar voert is privé. Zorg dat er op de achtergrond niemand kan meeluisteren. Maak desgewenst gebruik van een koptelefoon of oortjes. Luistert er wel iemand mee en vindt u dat prima (bijvoorbeeld ouders of kinderen), vertel dat dan aan uw behandelaar voordat het gesprek begint.
  • Wilt u het teleconsult opnemen, maak dit dan bij de start van het gesprek kenbaar aan de behandelaar waarmee u spreekt. Opnames mogen alleen voor privédoeleinden worden gebruikt. U mag deze niet delen met mensen derden (zoals mensen buiten uw gezin) of openbaar maken.

Het Adelante Oefenportaal

Met het Adelante Oefenportaal kunt u zelfstandig vanuit thuis informatie rond de behandeling bekijken, oefeningen doen en contact opnemen met uw behandelaar. Het Oefenportaal is bereikbaar via internet of download de Adelante Oefenapp op uw telefoon of tablet.

Karakters e health ARTS BEHANDELAAR in laptop