Adelante en De Zorggroep starten Revalidatiekliniek Noord-Limburg

maandag 29 augustus 2022

Vanaf 5 september bieden Adelante en De Zorggroep samen revalidatiezorg voor volwassenen aan, onder de naam Revalidatiekliniek Noord-Limburg. Hier komt de gespecialiseerde kennis en kunde van beide organisaties perfect bij elkaar: de medisch specialistische revalidatiezorg (MSR) van Adelante en de revalidatiezorg voor ouderen (GRZ) van De Zorggroep. Deze unieke samenwerking in de regio Noord-Limburg betekent dat revalidanten dichter bij huis de best passende zorg en behandeling ontvangen. De revalidatiesetting in wijk de Nieuwe Munt in Tegelen bestaat uit 10 bedden.

Revalidanten met een indicatie voor medisch specialistische revalidatie hoeven voortaan niet meer naar Hoensbroek, Eindhoven of Nijmegen voor hun revalidatietraject. Zij kunnen hiervoor nu dicht bij huis terecht, in de buurt van hun sociale netwerk. Bestuurder Henri Plagge van Adelante: “De verbinding van MSR en GRZ betekent dat revalidanten makkelijker tussentijds kunnen overstappen van de ene zorgsoort naar de andere. Zij krijgen daardoor de zorg en therapie die precies past bij hun situatie en de belastbaarheid op dat moment, ongeacht hun leeftijd of indicatie.”

“Onze samenwerking leidt ook tot een kwaliteitsslag,” zegt bestuurder Jos Merx van De Zorggroep. “Denk aan de kennisuitwisseling tussen onze professionals en werkprocessen die geoptimaliseerd worden. De samenwerking maakt het mogelijk om onderzoek, praktijkontwikkeling en initiatieven op het gebied van MSR en GRZ met elkaar te verbinden. Hiermee tillen we onze revalidatiezorg naar een nog hoger niveau.”

Dit nieuwe, regionale zorgaanbod vindt aansluiting bij de Triple Aim-doelstelling die in Nederland steeds meer navolging kent: verbeteren van de kwaliteit van zorg, verbeteren van de gezondheid en reductie van kosten. “Landelijk zien we dat MSR en GRZ steeds meer naar elkaar toegroeien,” geven beide bestuurders aan. “Door deze samenwerking gaan Adelante en De Zorggroep proactief ontdekken hoe daar in de praktijk vorm aan te geven. We zijn hiermee niet uniek maar kunnen wel gezien worden als voorloper.”