Beelen1

Internationale dag van het hart

donderdag 29 september 2022

Vandaag is het de Internationale Dag van het Hart. Een memorabele dag waar team cardiologie van Adelante bij stil wil staan samen met Aloys Beelen die bij ons revalideert na een open hartoperatie met ernstige complicaties.

Na elf weken Intensive Care werd Aloys bij Adelante opgenomen. “Ik kon helemaal niks meer, was 13 kilo afgevallen, mijn spierkracht was weg, mijn smaak was veranderd, ik kon amper lopen en bij wijze van spreken geen mobieltje meer oppakken. Ik werd hier meteen aan het werk gezet. In het begin was ik blij als ik weer naar bed kon, maar iedere week ging het een stukje beter. Mijn infuus en vacuümpomp werden verwijderd en mijn motomed werd ingeruild voor een hometrainer en vervolgens een gewone fiets. Na zes weken mocht ik naar huis. Ik kom hier nog drie keer per week in dagbehandeling. Na komende maand stap ik over op 1e lijns fysiotherapie, ook hier bij Adelante. Ze hebben hier zulke uitgebreide faciliteiten. Als ik me vergelijk met hoe ik hier binnenkwam en hoe ik nu ben dan is dat een wereld van verschil. Samen met de behandelaren bij Adelante probeer ik weer zoveel mogelijk de oude te worden!”