Adelante overweegt juridische stappen

donderdag 20 januari 2022

Adelante overweegt een gang naar de rechter om een miljoenenclaim bij een beursverzekeraar af te dwingen. Adelante Kind & Jeugd liep grote schade op door de watersnood van juli 2021.

De internationale verzekeraars achter die polis hebben ondanks een onderbouwde claim voor het laatst in december nog eens
herhaald dat de schade vooralsnog niet gedekt wordt en er niet tot uitkeren zal worden overgegaan. Andere gangbare (‘provinciale’) verzekeraars zijn daar bij vele honderden ander verzekerden uit een vorm van coulance wel toe overgegaan, ook als de waterschade in de polis niet gedekt was. Bestuursvoorzitter Henri Plagge zegt dat Adelante nog in dit kwartaal een besluit neemt of de gang naar de rechter definitief wordt ondernomen. De kans dat de beursverzekeraar op eigen initiatief nog over de brug komt acht hij niet erg waarschijnlijk.

Lees hier het volledige interview met onze bestuurder Henri Plagge, gepubliceerd in dagblad de Limburger op 20 januari 2022.